Ilmainen kotisivu

Ilmainen kotisivu – kannattaako kotisivut tehdä itse?

Kun olet päättänyt luoda oman kotisivun, yksi ensimmäisistä päätöksistä on, teetkö sivuston itse vai palkkaatko ammattilaisen. Teknologian kehittyessä ja palveluiden monipuolistuessa on nyt mahdollista rakentaa ammattimaisen näköisiä kotisivuja ilman suurta teknistä osaamista. Monet palveluntarjoajat, kuten Wix ja Weebly, ovat tehneet tästä mahdollista tarjoamalla helppokäyttöisiä alustoja.

Suosituimmat kotisivun tekopalvelut: Wix vs. Weebly

 

Wix

Hyödyt:

 1. Helppokäyttöisyys: Wix tunnetaan sen intuitiivisesta drag-and-drop -järjestelmästä, joka mahdollistaa sivujen rakentamisen ilman koodaustaitoja. Käyttöliittymä on selkeä ja käyttäjäystävällinen, mikä tekee sivuston rakentamisesta mukavaa.

 2. Mukautettavuus: Wix tarjoaa laajan valikoiman malleja ja teemoja eri aloille. Voit mukauttaa sivustosi ulkoasua ja toiminnallisuuksia tarpeidesi mukaan.

 3. Laajat lisäominaisuudet: Wix App Market tarjoaa erilaisia lisäosia ja sovelluksia, kuten verkkokauppaominaisuuksia, varausjärjestelmiä ja sosiaalisen median integraatioita.

 4. Mobiiliystävällisyys: Wixin sivustot ovat responsiivisia, mikä tarkoittaa, että ne näkyvät ja toimivat moitteettomasti eri laitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla.

Haitat:

 1. Mainokset: Ilmaisversiossa Wix näyttää omia mainoksiaan sivustollasi, mikä voi vaikuttaa ammattimaisuuteen.

 2. Rajoitukset: Ilmaisversiossa on rajoituksia, kuten Wix-brändinäkymä ja tietty tallennustila.

Weebly

Hyödyt:

 1. Yksinkertaisuus: Weebly on toinen suosittu palvelu, joka tarjoaa helpon ja intuitiivisen sivustonrakennusprosessin. Se on erityisen hyvä aloittelijoille.

 2. Mobiilioptimointi: Weeblyn sivustot ovat myös responsiivisia, joten ne näyttävät hyviltä kaikilla laitteilla.

 3. Integraatiot: Weeblyllä on useita integraatioita ja lisäosia, kuten verkkokauppa, blogialusta ja sähköpostimarkkinointityökalut.

 4. Kustannustehokkuus: Weeblyn ilmaisversio tarjoaa hyvän peruspaketin niille, jotka haluavat pienen sivuston ilman suuria kustannuksia.

Haitat:

 1. Rajoitetut ominaisuudet: Vaikka Weebly on helppokäyttöinen, se voi rajoittaa enemmän kokeneiden käyttäjien tarpeita. Ei ole yhtä monipuolinen kuin jotkut muut vaihtoehdot.

 2. Rajoitettu mukautettavuus: Vaikka Weeblyllä on useita malleja, ne eivät ehkä ole yhtä mukautettavissa kuin jotkut muut alustat.

Kannattaako kotisivut tehdä itse?

Wix ja Weebly tarjoavat hyviä ratkaisuja niille, jotka haluavat tehdä sivuston itse, mutta on tärkeää miettiä, onko se oikea ratkaisu sinulle.

Plussat itse tehdylle sivustolle:

 • Kustannussäästöt: Ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista. Tekemällä sivuston itse voit säästää merkittävästi rahaa.
 • Täysi hallinta: Kun teet sivuston itse, sinulla on täysi hallinta sivustosi sisällöstä, ulkoasusta ja toiminnallisuuksista.
 • Oppimiskokemus: Sivuston rakentaminen itse antaa sinulle arvokasta kokemusta ja ymmärrystä verkkosivujen rakentamisesta.

Miinukset itse tehdylle sivustolle:

 • Aika: Sivuston rakentaminen itse voi olla aikaa vievää, erityisesti jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta.
 • Laatu: Vaikka Wix ja Weebly tarjoavat helppokäyttöisiä alustoja, ne eivät välttämättä tarjoa samaa laatua ja ammattimaisuutta kuin ammattilaisen suunnittelema sivusto.
 • Tekninen tuki: Joskin Wix ja Weebly tarjoavat teknistä tukea, saatat kohdata haasteita, joita et pysty ratkaisemaan itse.

Johtopäätös

Kun pohdit, kannattaako tehdä kotisivut itse, sinun tulisi punnita etuja ja haittoja. Jos sinulla on budjetti ja aikaa, voit harkita ammattilaisen palkkaamista saavuttaaksesi ammattimaisen ja räätälöidyn sivuston. Toisaalta, jos olet aloittelija ja haluat ilmaiset kotisivut ja helpon ratkaisun, Wix ja Weebly tarjoavat loistavia vaihtoehtoja.

Lopulta ratkaisu riippuu omista tarpeistasi, taidoistasi ja budjetistasi. On tärkeää tehdä huolellinen suunnittelu ja tutkimus ennen päätöksen tekemistä, jotta varmistat, että valitset oikean ratkaisun liiketoiminnallesi tai henkilökohtaisille tarpeillesi. Ilmainen kotisivu saattaa tuntua houkuttelevalta aloittelevalle yrittäjälle, mutta toisaalta ammattilaisen tekemä kotisivu todennäköisesti konvertoi paremmin, vaikka kustannus onkin hieman suurempi.

ilmainen kotisivu

Sisällysluettelo

Lähetä tämä artikkeli kaverille

Suosituimmat artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

kotisivut yritykselle Tampere
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Tampere

Kotisivut yritykselle Tampere: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

kotisivut yritykselle Turku
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Turku

Kotisivut yritykselle Turku: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

pienyrityksen kotisivut
Kotisivut

Pienyrittäjän kotisivut

Pienyrityksille on tärkeää omistaa verkkosivusto nykypäivänä, kun digitaalinen läsnäolo on keskeisessä asemassa. Verkkosivuston avulla pienyritykset voivat tavoittaa laajemman yleisön ja

kotisivujen tekeminen
Kotisivut

Kotisivujen hinta – Paljonko kotisivu maksaa?

Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yritysten ja yksityishenkilöiden näkyvyyttä ja markkinointia. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, josta asiakkaat voivat saada tietoa

Shopping Cart

Jätä yhteystietosi alle niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia tai WhatsApp-viestiä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Sähköposti

info@takowebdesign.fi

WhatsApp

Lähetä viesti