Kannattaako kotisivut tehdä itse? – Vinkkejä päätöksen tekemiseen.

Kun harkitset kotisivujen tekemistä, sinun on punnittava vaihtoehtoja: kannattaako kotisivut tehdä itseKannattaako kotisivut tehdä itse vai palkkaatko ammattilaisen tekemään sen puolestasi. Ammattilaisen käyttöön liittyy tietysti kustannuksia, mutta samalla saat varmasti laadukkaan ja ammattimaisen lopputuloksen. Toisaalta, jos päätät tehdä kotisivut itse, voit säästää rahaa, mutta sinun täytyy myös ottaa huomioon omat taitosi ja resurssisi.

Itse tekemisen etuna on se, että sinulla on täysi hallinta sivuston suunnitteluun ja toteutukseen. Voit luoda juuri sellaisen sivuston kuin haluat ja tehdä muutoksia milloin tahansa. Sinun ei tarvitse odottaa ammattilaisen aikatauluja tai maksaa ylimääräisiä kustannuksia muutoksista. Toisaalta, itse tekeminen voi olla aikaa vievää ja vaatia teknistä osaamista, joten sinun täytyy punnita näitä tekijöitä ennen päätöksen tekemistä.

Tee kotisivut itse: Edut ja haitat

Kotisivujen tekeminen itse voi tarjota useita etuja. Ensinnäkin, se voi säästää rahaa. Ammattilaisen palkkaaminen voi olla kallista, varsinkin jos haluat laadukkaan ja toimivan sivuston. Tekemällä kotisivut itse voit säästää näitä kustannuksia ja käyttää ne mieluummin esimerkiksi markkinointiin tai tuotekehitykseen.

Toisaalta, kotisivujen tekeminen itse voi olla aikaa vievää. Sinun täytyy suunnitella sivuston rakenne ja ulkoasu, luoda sisältöä ja testata sivusto ennen julkaisua. Tämä voi viedä paljon aikaa, varsinkin jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta tai osaamista sivuston tekemisestä. Sinun täytyy myös ottaa huomioon, että sivuston ylläpito vaatii jatkuvaa työtä ja päivityksiä.

Lisäksi, kotisivujen tekeminen itse vaatii teknistä osaamista. Sinun täytyy tuntea erilaiset työkalut ja ohjelmistot, joita tarvitaan sivuston luomiseen ja ylläpitoon. Sinun täytyy myös ymmärtää perusteet HTML:stä ja CSS:stä, jotta voit muokata sivuston ulkoasua tarpeidesi mukaan. Jos sinulla ei ole näitä taitoja, voit joutua opettelemaan niitä tai palkkaamaan jonkun avuksesi.

Kotisivujen tekeminen itse: Mitä tarvitset?

Kotisivujen tekemiseen tarvitset tiettyjä taitoja ja osaamista. Ensinnäkin, sinun täytyy ymmärtää perusteet HTML:stä ja CSS:stä, jotka ovat peruskieliä, joita käytetään sivustojen luomiseen. Näiden kielten avulla voit muokata sivuston rakennetta ja ulkoasua tarpeidesi mukaan.

Lisäksi, sinun täytyy tuntea erilaiset työkalut ja ohjelmistot, joita tarvitaan sivuston luomiseen ja ylläpitoon. Esimerkiksi voit käyttää WordPressiä, joka on suosittu alusta sivustojen luomiseen. WordPress tarjoaa valmiita teemoja ja laajennuksia, jotka helpottavat sivuston rakentamista ja ylläpitoa.

Valitse sopiva alusta

Kun teet kotisivuja itse, sinun täytyy valita sopiva alusta sivuston luomiseen. On olemassa useita erilaisia alustoja, kuten WordPress, Wix ja Webnode, joista voit valita. Jokaisella alustalla on omat etunsa ja haittansa, joten sinun täytyy punnita näitä tekijöitä ennen päätöksen tekemistä.

WordPress on suosittu alusta sivustojen luomiseen, koska se tarjoaa paljon joustavuutta ja laajennettavuutta. Voit valita valmiin teeman tai luoda oman ulkoasun tarpeidesi mukaan. WordPress tarjoaa myös laajan valikoiman laajennuksia, joiden avulla voit lisätä erilaisia toimintoja sivustollesi.

Wix ja Squarespace ovat helppokäyttöisiä alustoja, jotka tarjoavat valmiita malleja ja helppoa drag-and-drop -toiminnallisuutta. Voit valita valmiin mallin ja muokata sitä tarpeidesi mukaan. Näillä alustoilla ei tarvitse tuntea koodausta tai teknisiä taitoja, joten ne sopivat hyvin aloittelijoille.

Suunnittele sivuston rakenne ja ulkoasu

Kun teet kotisivuja itse, sinun täytyy suunnitella sivuston rakenne ja ulkoasu. Ensinnäkin, sinun täytyy määrittää sivuston tarkoitus ja kohderyhmä. Mitä haluat saavuttaa sivustollasi? Kenelle se on suunnattu? Nämä kysymykset auttavat sinua luomaan sivuston, joka vastaa käyttäjien tarpeita ja odotuksia.

Ulkoasun suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon brändisi. Sivuston tulisi heijastaa yrityksesi visuaalista ilmettä ja viestiä sen arvoja ja persoonallisuutta. Voit käyttää yrityksen logoa, värejä ja fontteja luomaan yhtenäisen ilmeen sivustollesi.

Luo sisältöä

kannattaako kotisivut tehdä itse

Sisällön merkitystä kotisivujen toimivuudelle ei voi korostaa liikaa. Hyvä sisältö houkuttelee kävijöitä ja pitää heidät sivustolla pidempään. Sinun täytyy suunnitella ja tuottaa sisältöä, joka vastaa käyttäjien tarpeita ja odotuksia.

Ennen sisällön luomista, sinun täytyy määrittää sivuston tavoitteet ja kohderyhmä. Mitä haluat saavuttaa sivustollasi? Kenelle se on suunnattu? Näiden kysymysten avulla voit luoda sisältöä, joka vastaa käyttäjien tarpeita ja odotuksia.

Sisällön suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös hakukoneoptimointi. Voit käyttää avainsanoja ja optimoida sisältöä niiden perusteella, jotta sivustosi näkyy paremmin hakukoneissa. Voit myös lisätä linkkejä ja jakaa sisältöä sosiaalisessa mediassa, jotta saat enemmän näkyvyyttä ja liikennettä sivustollesi.

Testaa ja julkaise sivusto

Ennen kuin julkaiset sivustosi, sinun täytyy testata sitä varmistaaksesi, että se toimii oikein ja näyttää hyvältä eri laitteilla ja selaimilla. Voit käyttää erilaisia testityökaluja ja -palveluita, jotka auttavat sinua tarkistamaan sivustosi toimivuuden ja suorituskyvyn.

Kun olet tyytyväinen sivuston toimintaan ja ulkoasuun, voit julkaista sen. Voit valita julkaisualustan, kuten WordPressin tai Wixin, joka tarjoaa helpon tavan julkaista sivustosi verkossa. Sinun täytyy myös huolehtia sivuston ylläpidosta ja päivityksistä, jotta se pysyy turvallisena ja toimivana.

Kotisivujen ylläpito: Tee se itse vai ulkoista?

Kotisivujen ylläpito vaatii aikaa ja osaamista. Sinun täytyy päivittää sisältöä, tarkistaa linkit ja varmistaa, että sivusto toimii oikein eri laitteilla ja selaimilla. Jos sinulla ei ole aikaa tai osaamista hoitaa tätä itse, voit harkita ulkoistamista.

Ulkoistamisen etuna on se, että saat ammattilaisen hoitamaan sivustosi ylläpidon. Heillä on tarvittava osaaminen ja työkalut varmistaa, että sivusto toimii oikein ja pysyy turvallisena. Toisaalta, ulkoistaminen voi olla kallista, varsinkin jos tarvitset jatkuvaa ylläpitoa ja päivityksiä.

Kannattaako kotisivut tehdä itse: Vinkkejä onnistumiseen

Kun päätät tehdä kotisivut itse, on tärkeää arvioida realistisesti oma osaamisesi ja resurssisi. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta tai osaamista sivuston tekemisestä, saatat joutua opettelemaan uusia taitoja tai palkkaamaan jonkun avuksesi. Sinun täytyy myös varata tarpeeksi aikaa ja resursseja sivuston suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon.

Suunnittelun ja toteutuksen huolellisuus on avain onnistuneisiin kotisivuihin. Määrittele sivuston tarkoitus ja kohderyhmä, suunnittele ulkoasu ja luo houkuttelevaa sisältöä. Testaa sivusto ennen julkaisua varmistaaksesi, että se toimii oikein ja näyttää hyvältä eri la itteilla. Huolehdi myös sivuston hakukoneoptimoinnista, jotta se löytyy helposti hakutuloksista. Sivuston käytettävyys ja responsiivisuus ovat myös tärkeitä tekijöitä, jotta käyttäjät voivat navigoida sivustolla helposti eri laitteilla. Lopuksi, seuraa sivuston suorituskykyä ja analysoi kävijätietoja jatkuvasti, jotta voit tehdä tarvittavia muutoksia ja parannuksia.

Kannattaako kotisivut tehdä itse? Jos olet harkitsemassa kotisivujen tekemistä itse, kannattaa tutustua tähän artikkeliin hakukoneoptimoinnista ja on-page SEO:sta. Artikkelissa käsitellään tärkeitä asioita, kuten sisällöntuotantoa, kuvien optimointia ja sisäisiä linkkejä. Lue lisää täältä: https://takowebdesign.fi/hakukoneoptimointi-on-page-seo/

Sisällysluettelo

Lähetä tämä artikkeli kaverille

Suosituimmat artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

kotisivut yritykselle Tampere
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Tampere

Kotisivut yritykselle Tampere: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

kotisivut yritykselle Turku
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Turku

Kotisivut yritykselle Turku: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

pienyrityksen kotisivut
Kotisivut

Pienyrittäjän kotisivut

Pienyrityksille on tärkeää omistaa verkkosivusto nykypäivänä, kun digitaalinen läsnäolo on keskeisessä asemassa. Verkkosivuston avulla pienyritykset voivat tavoittaa laajemman yleisön ja

kotisivujen tekeminen
Kotisivut

Kotisivujen hinta – Paljonko kotisivu maksaa?

Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yritysten ja yksityishenkilöiden näkyvyyttä ja markkinointia. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, josta asiakkaat voivat saada tietoa

Shopping Cart

Jätä yhteystietosi alle niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia tai WhatsApp-viestiä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Sähköposti

info@takowebdesign.fi

WhatsApp

Lähetä viesti