Optimoi kuvia verkkoon

Optimoi kuvia verkkoon: 5 SEO vinkkiä kuvien optimointiin


Kuvat ovat tärkeitä osia verkkosivuston sisällöstä. Ne houkuttelevat käyttäjiä ja lisäävät sivuston visuaalista vetovoimaa. Kuvien optimointi voi myös parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä (SEO). Tässä artikkelissa käydään läpi viisi parasta käytäntöä kuvien optimointiin SEO:n näkökulmasta.

1. Valitse oikeat tiedostomuodot

Tiedostomuoto vaikuttaa kuvan kokoon ja laatuun, mikä voi vaikuttaa sivuston nopeuteen ja käyttäjien sitoutumiseen. Suositellut tiedostomuodot ovat JPEG, PNG ja GIF. JPEG on paras valinta valokuvien tallennukseen, PNG sopii paremmin läpinäkyville ja kuvakaappauksille ja GIF on ideaali animoitujen kuvien tallennukseen.

2. Nimeä kuvat oikein

Kuvien nimillä on merkitystä SEO:ssa. Nimeä kuvat kuvaavasti käyttäen hyödyksi avainsanoja, jotka liittyvät verkkosivuston sisältöön. Esimerkiksi “poista-tahrat-valkoisesta-paidasta.jpg” on parempi kuin “kuva1.jpg”.

3. Käytä alt-tekstejä

Alt-tekstit auttavat hakukoneita ymmärtämään kuvan sisällön, joka voi vaikuttaa sivuston hakukonenäkyvyyteen. Lisää kuvaan kuvaava alt-teksti, joka sisältää avainsanoja. Älä käytä alt-tekstejä vain hakukoneiden takia, vaan myös käyttäjien avuksi.

4. Pienennä kuvien kokoa

Suuret kuvat voivat hidastaa sivuston latausaikaa, mikä vaikuttaa käyttäjien sitoutumiseen ja hakukonenäkyvyyteen. Pienennä kuvien kokoa käyttämällä pakkausohjelmia tai verkkosivustojen tarjoamia optimointityökaluja.

5. Sijoita kuvat oikein sivustolla

Oikea sijoitus voi lisätä kuvan vaikutusta ja tehostaa sivuston hakukonenäkyvyyttä. Sijoita kuvat sisällön yhteyteen ja käytä hyväksi kuvien yhteydessä olevia avainsanoja.

Kuvien optimointi on tärkeää sivuston nopeuden ja hakukonenäkyvyyden kannalta. Valitse oikeat tiedostomuodot, nimeä kuvat kuvaavasti, käytä alt-tekstejä ja pienennä kuvien kokoa. Tarkkaile myös kuvien sijoitusta sivustolla. Optimoinnin avulla voit parantaa käyttäjäkokemusta ja lisätä sivuston näkyvyyttä hakukoneissa.

Sisällysluettelo

Lähetä tämä artikkeli kaverille

Suosituimmat artikkelit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

kotisivut yritykselle Tampere
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Tampere

Kotisivut yritykselle Tampere: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

kotisivut yritykselle Turku
Kotisivut

Kotisivut yritykselle Turku

Kotisivut yritykselle Turku: Verkkonäkyvyyden Tehostaminen Johdanto Yrityksen menestys nykypäivänä vaatii vahvaa näkyvyyttä verkossa. Kotisivut ovat avainasemassa, kun tavoitteena on luoda

pienyrityksen kotisivut
Kotisivut

Pienyrittäjän kotisivut

Pienyrityksille on tärkeää omistaa verkkosivusto nykypäivänä, kun digitaalinen läsnäolo on keskeisessä asemassa. Verkkosivuston avulla pienyritykset voivat tavoittaa laajemman yleisön ja

kotisivujen tekeminen
Kotisivut

Kotisivujen hinta – Paljonko kotisivu maksaa?

Kotisivut ovat nykypäivänä tärkeä osa yritysten ja yksityishenkilöiden näkyvyyttä ja markkinointia. Ne toimivat digitaalisena käyntikorttina, josta asiakkaat voivat saada tietoa

Shopping Cart

Jätä yhteystietosi alle niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös lähettää sähköpostia tai WhatsApp-viestiä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ota yhteyttä

Sähköposti

info@takowebdesign.fi

WhatsApp

Lähetä viesti